onsdag 18 maj 2011

ett fortydligande i schemat:
fredag morgon klockan 9.00 lamnar jag ater landet for en date i new york.
men ett halvt dygn finns till spelrum.

via 90-talets datorer.

pa grund av omstandigheterna, alltsa ett gang datorer tidigt 90 tal i bombay (eller mumbai om man sa vill) har informationsflodet varit bristfalligt.
men har ar den:
runt 18.00-isch anlander andra halvan ab synth till malmo! och detta ar alltsa morgondagen(!!)
hon kommer vara indien skitig, alltsa acklig. kanske maste hon bada i ett visst badkar tills den ackliga huden faller av? kanske maste hon skrubbas med salt, sandpappras, kanske finns det inget annat satt? men aterforenade ar dom!

ps. bombay ar fantastiskt!

måndag 16 maj 2011

dagens tips riktar sig till landets frisörer*

om man som frisör inser att man vid en session med en kund inte uppfyllt kriterierna för vad som anses vara en lyckad klippning kan man alltid fråga kunden om vederbörande vill få sitt hår lockat. på så vis blir alla nöjda och glada om än endast till nästa hårtvätt.

* en av våra mest frekventa läsare, läs simón, efterfrågar fler tips. dagens tips 2 till simón: du kanske borde bli frisör?

i brist på stor-bratel*


din bror har en speciell stil när han spelar mitt fågelspel i trä som jag fick på min födelsedag.

* exakta klockslag efterfrågas under dygnet i sverige.

söndag 8 maj 2011

dagens djur: den ljusskygga anden

där låg hon. kamouflerad i platanens skugga men jag kände hennes energi trots min snabba fart på cykeln. det var blicken jag drogs till, genomträngande och med en uns av rädsla. trots detta sträckte anden på halsen när jag tog fram kameran. hon måste ha hört talas om bloggen.

lördag 7 maj 2011

dagens inspiration: roskildefestivalens lustiga hus.

archigram + backlandskap inuti en åttakantig spegelstruktur med genomsiktlig insida som samlar upp regnvatten. allt av det förgängliga slaget. det kallar jag arkitektur.

cre[a]te landscapes.

den stora dagen. ab synth industries på de stora gallerierna i grannlandets huvudstad. solen sken och det bjöds på mängder av grön öl.

dagens djur:elefanten.





så kallad wilderness.











torsdag 5 maj 2011

dagens djur är husdjuret!



Boring!







Boring! fick vi skriket efter oss när vi tackade nej till strandens party utbud i form av disco med hörlurar. Verkligen inte! skrek vi som svar och korkade upp varsin öl i solnedgången, likheten med en ölreklam var slående och långt ifrån boring.

onsdag 4 maj 2011

Yoga-mannen.



I går var vi på yoga för att sluta cirkeln som vi kallar indien. En yoga-man i skägg och utspänt bröst var den som fick den stora äran. Dock tappade jag snabbt mitt fokus när yoga-mannen valde att mitt under solhälsningen börja diskutera usama bin ladins död med gruppens amerikan, där stod jag och försökte hitta min inre frid och så skulle det pratas om hur glada och hur lättade etc. dessa amerikaner måste vara nu.. resten av lektionen kände jag även visst medlidande för Stefanie som var den i gruppen yoga-mannen kunde namnet på och hon fick därför höra följande med jämna mellanrum:
- You sweat a lot now Stefanie
- Y
ou are really sweaty Stefanie
Själv fick jag höra
-
Do not be afraid
Men det fanns inte riktigt plats att förklara att jag helt enkelt inte kunde böja mitt ben längre bak än så.

måndag 2 maj 2011

filmpremiär - cykeljakten!

först tyckte jag att du var crazy men vid närmare eftertanke låter 5 dagar i vår stad i maj inte så pjåkigt. jag ska bara hitta en sponsor först. kanske något filmstipendium?

söndag 1 maj 2011

1 maj 2011.

i år läser jag en bok istället.

1 maj 2010.

1 maj 2009.


det var en fin dag.

1 maj 2008.

angående biljard.


en köldbiten natt var det dags för ab synth att äntligen träffa scenkostymskreatören vilket lämpligtvis gjordes över lite teambuilding i form av sporten biljard i viss en vindsvåning som påminner om en källare.

* johanna smygövar du inför nästa möte med tysk biljard i indien?
* per. hur går det med skapandet?